60 dkg csirkemell filé
a fűszervajhoz:
15 dkg vaj
15 dkg reszelt Edami vagy Trappista sajt
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 csomag petrezselyemzöld
1 teáskanál só
a panírozáshoz:
15 dkg liszt
3 darab tojás
15 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
1 liter olaj
a körethez:
80 dkg burgonya
1 evőkanál só a burgonya főzővízébe
10 dkg vaj
0,5 dl főzőlé
a díszítéshez:
saláta
uborka
paradicsom
A szobahőmérsékletű vajat, a reszelt sajtot, a sót, az őrölt szerecsendiót és a petrezselyemzöldet alaposan összegyúrjuk.
A fűszervajból egyenlő nagyságú hengereket formázunk, majd 10 percre mélyhűtőbe rakjuk.
A csirkemell filét megmossuk, majd szárazra töröljük.
Az alsó keskeny, hosszú részét levágjuk a csirkemellről, majd éles késsel felszúrjuk.
A felszúrásnál vigyázzunk arra, hogy semelyik oldalon ne szúrjuk ki a csirkemellet.
A megfagyott töltelékeket a felszúrt csirkemellbe töltjük.
Fontos! Hogyha túl nagy a töltelék, akkor vágjunk le belőle, nehogy kiszakadjon a hús.
A csirkemell felszúrt végeit húspálcával lezárjuk.
A húst kívülről sózzuk, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártjuk.
Forró, bő olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd papírra szedjük, és 5 perig pihentetjük.
A megfőtt burgonyáról leöntjük a főzővizet, majd hozzáadjuk a vajat és a 0,5 dl főzővizet.
Kézimixer segítségével krémesre habosítjuk.
A megsült csirkemellből eltávolítjuk a húspálcikát.
Recés késsel, ujjnyi vastagra szeleteljük a húst.
A krumplipürével együtt, salátalevelekkel, uborkaszeletekkel és paradicsomkarikákkal díszítve tálaljuk.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. A paradicsomot és a cukkinit 8-8 ujjnyi vastag szeletre vágjuk. A cukkini szeleteket ételízesítővel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és enyhén sózd be őket. A vajat olvaszd meg, majd a mustárral, a citromlével, az olajjal, a barna cukorral és a pirospaprikával keverd össze, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA májat megtisztítjuk az inaktól és a hártyáktól. A hagymát megpucoljuk, felaprózzuk. A füstölt szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát a zsíron megdinsztelj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes