6 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
1 kg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg napraforgómag, apróra vágott
15 dkg dió/mogyoró ízlés szerint
5 dkg aszalt gyümölcs
1 1/ 2 teáskanál só
1/2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
Keverjük össze az összetevőket, a lisztet, az olajat, sót és a cukrot. A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt és adagoljuk lassan a tésztához és dagasszuk össze. Hagyjuk a tésztát pihenni lefedve 20 percig, majd gyúrjuk simára. Mikor a tészta megemelkedik, újra dagasszunk rajta és utána lefedve hagyjuk pihenni 2 órát.
Utána óvatosan dolgozzuk össze a magvakkal és aszalt gyümölcsökkel, majd tegyük a kivajazott kenyérsütő formába.
Süssük a kenyeret előmelegített 200 ° C-os sütőben 40-45 percig, a tetejét kenegessük közben vízzel.
Hagyományos házi kenyér magvakkal és aszalt gyümölcsökkel. Finom és ráadásul adalékanyag mentes.
A leveles tésztát kicsomagoljuk, és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire feltekerték. Függőlegesen az asztalra fektetjük, és gondolatban 3 részre osztjuk. A közepére lefektetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://filantropikum.com/igy-keszits-sajtot-hazilag-olcsobb-es-egeszsegesebb/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a tojásokat. A tésztához a tojást kézi habverővel összekeverjük, a liszt felével csomómentesre keverjük, majd a vizet és a tej felét keverjük bele, aztán a maradék lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát majdnem puhára főzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. Felforrósítjuk az olaj felét, majd hozzáforgatjuk a burgonyát, és néhány percig pirítjuk. Félretesszük. Felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű