50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb 3 dl tej
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán 20*30 cm-es lapokat nyújtok belőle. Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
Elkészítés: Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.Mélyebb tálba elegyengetjük A krém: Tejből és a búzadarából egy sűrű tejbegrízt főzünk.Hagyjuk, hogy kihűljön. A túrót habverőve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a szoba hőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de kár h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 2 cipóba vesszük, krémmel együtt sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ezekből krémet főzünk. 2. Ha kihűlt 25 dkg margarint keverünk bele. 3. Kétfelé vesszük, felébe kakaót keverünk. 4. A diós lapra kenjük a sárga krémet, erre (2x200 gr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű