2,5 dl víz
20 dkg cukor
12,5 dkg kakaópor holland
1 szál vanília
1 rúd fahéj
csipet só
Tegyük egy fazékba a cukrot,vizet,fahéjat és sót.
Kaparjuk ki a hosszában felvágott vaníliarúd belsejét és keverjük a fazékban lévőkhöz, majd dobjuk bele a vaníliarudat is.
Forraljuk fel és habverővel keverve szórjuk bele a kakaóport is.
Folyamatosan keverve főzzük 5 percig, majd töltsük széles szájú üvegbe.
Kihűlés után besűrűsödik.
Nagyon csokis és a benne lévő cukor ellenére sem túl édes,sűrűn folyós
öntet,ami csokisabb ízű az összes boltinál.Akár fagylaltra, akár süteményre locsolva vagy forró tejben elkeverve nagyon finom.
A pudingporokat 0,5 l tejjel és 3 evőkanál cukorral elkészítjük, és hozzákeverjük a gyümölcsöket. Egy tál alját kirakjuk a rumba áztatott keksszel, majd ráöntjük a csokis pudingot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összekeverjük, és gáz tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat – a porcukor kivételével – összegyúrjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztából diónyi golyókat formázunk, majd porcu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű