menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos keksztekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg darált háztartási keksz,20 dkg porcukor,4 evőkanál kakaópor,rum vagy rumaroma ízlés szerint, és kb. 4 dl tej

Krém:20 dkg vaj,30 dkg porcukor,10 dkg kókuszreszelék + 7-8 dkg
kókuszreszelék a nyújtáshoz.

Elkészítés:


A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport a porcukrot.A tejbe keverjük bele a rumot.vagy rumaromát és fokozatosan adjuk hozzá,hogy jól formálható masszát kapjunk.Osszuk el két felé.
A krémhez puha vajat keverjük ki a porcukorral és a kókuszreszelékkel.A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében.A fél adag krémet kenjük a masszára majd tekercsszerűen tekerjük fel.Tegyük hűtőbe,fóliázzuk le, és hagyjuk állni egy éjszakát.Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.

Trükkök, tippek, praktikák:


Aki kevésbé édesen szereti csökkentse a porcukor mennyiségét a krémben.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Macaron (Citromkrémmel)
Macaron (Citromkrémmel)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy tálba tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben 4 napot pihentetjük. ♥Citromkrém: a citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Mascarpones répatorta
Mascarpones répatorta

A tojássárgát a cukorral elkezdem nagyon erősen keverni, míg teljesen kifehéredik. Hozzáteszem a fahéjat, a diót és a répát, és a vizet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Nutrifree Kakaóscsiga
Nutrifree Kakaóscsiga

Az élesztőt a 180 ml folyadékkal és a mokkáskanál cukorral felfuttattam meleg helyen. Amíg dolgozott, addig a szárazanyagokat összekevertem, belereszeltem a citrom héjat. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bejgli ( Bernáth József Séf )
Bejgli ( Bernáth József Séf )

A hideg tejbe (igen, hideg tejbe!) belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojássárgáját. A lisztet egy másik tálban elkeverjük a porcukorral és a sóval. Az apróra felkock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk