Linzer
Hozzávalók :
60 dkg liszt,
40 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1,5 zacskó sütőpor,
2 zacskó vaníliás cukor,
2 db tojássárgája,
reszelt citromhéj
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk, cakkos - virág alakú szaggatóval kiszaggatjuk a linzereket, a tetejét ugyan olyan szaggatóval, csak lyuk van a közepén. (ha nincs ilyen szaggató, akkor a habzsákon használt csővel, vagy végső esetben gyűszűvel szúrjuk ki). Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt világosra sütjük. Baracklekvárral összeragasztjuk, vaníliás porcukorral megszórjuk. Sokáig eláll.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb (25*35 cm-es) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc al...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés ideje: Elkészítés: 25 perc, pihentetés: 1 óra, sütés: 25 perc Elkészítés: Egy fazékba önts két deci vizet, add hozzá a vajat és a sót. Ha a vaj elolvad, a víz f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hideg, felkockázott vajat tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a lisztet és dörzsöljük el a kezünkkel a vajat a lisztben. 2. A tojást tegyük egy pohárba, öntsük hozzá a vize...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű