80 dkg éles liszt ( piskótának való)
1 sütőpor
10 dkg porcukor
30 dkg zsír
1 citrom leve
2 dl tejföl
lekvár, mák, dió
10 dkg vaníliás porcukor
A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Minden korong közepére teszünk tetszés szerint lekvárt, vagy mákot, vagy diót, de ne sokat, félbe hajtjuk, a széleit lenyomkodjuk körbe ( akinek van ideje és türelme fel is sodorhatja, de akkor még vékonyabbra kell nyújtani), és előmelegített sütőben világosra sütjük. Kb. 180 fokon 10 percig a középső sínen. Kisülés után, azon melegen vaníliás porcukorba hempergetjük, de ha nem azonnali fogyasztásra készítjük, akkor ne porcukrozzuk be.
Sokáig omlós sütemény.
anál kókuszreszelék Elkészítés 45 perc Egy robotgép segítségével kikeverjük a kristálycukrot a tojással, a vaníliás cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaópor, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 tojás, ezt gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadunk 35 dkg lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszát 6 egyenlő részre os...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy nagy lábasban tejet forralunk és a tejbe vizes kanállal a felvert habból galuskákat főzzünk. Egyszerre csak keves...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű