menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós-vaníliás kifli-Karácsonyra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg éles liszt ( piskótának való)
1 sütőpor
10 dkg porcukor
30 dkg zsír
1 citrom leve
2 dl tejföl

lekvár, mák, dió

10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:


A zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Minden korong közepére teszünk tetszés szerint lekvárt, vagy mákot, vagy diót, de ne sokat, félbe hajtjuk, a széleit lenyomkodjuk körbe ( akinek van ideje és türelme fel is sodorhatja, de akkor még vékonyabbra kell nyújtani), és előmelegített sütőben világosra sütjük. Kb. 180 fokon 10 percig a középső sínen. Kisülés után, azon melegen vaníliás porcukorba hempergetjük, de ha nem azonnali fogyasztásra készítjük, akkor ne porcukrozzuk be.
Sokáig omlós sütemény.

Omlós-vaníliás kifli-Karácsonyra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kókuszos kevert süti
Kókuszos kevert süti

anál kókuszreszelék Elkészítés 45 perc Egy robotgép segítségével kikeverjük a kristálycukrot a tojással, a vaníliás cukorral és a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
VELENCE SZELET
VELENCE SZELET

Tészta: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaópor, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 tojás, ezt gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadunk 35 dkg lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
kókusztekercs torta
kókusztekercs torta

A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk, majd addig puhítjuk (részletekben adagolva) a tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszát 6 egyenlő részre os...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Madártej
Madártej

A tojások fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Egy nagy lábasban tejet forralunk és a tejbe vizes kanállal a felvert habból galuskákat főzzünk. Egyszerre csak keves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk