Hozzávalók:
1 nagyobb szűzpecsenye
10 -15 deka bacon
só ,bors
25-30 deka darált hús ( a szűzpecsenye nagyságától függ)
1 -2 gerezd fokhagyma
diónyi vöröshagyma,
1 kk pirospaprika
1 tojás
Elkészítése:
A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy,mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A darált húst elkészítjük, mint a fasírthoz, azzal, hogy ebbe teszünk egy kávéskanál pirospaprikát és nem kell bele áztatott zsemle. Ezt a masszát rákenjük a szűzpecsenyére, feltekerjük és a bacon szeleteket rátekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és úgy sütjük 170 fokon 30-40 percig ( a tekercs vastagságától függően), majd leszedjük az alufóliát és rápirítjuk a bacont.. Ha kihűlt befóliázzuk, hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
A darált húst elkeverjük a tojással, meg a zúzott fokhagymával. Sóval, frissen őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a masszából kisebb méretű gombócokat for...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: KönnyűA csontozott húst megmossuk, és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát öss...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű1. A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. 2. A megtisztított petrezselyemlevelet a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMegmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját. Óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a töltelé...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes