Csirkecomb kicsontozva, vagy szárny, vagy csirkemell
1 doboz darabolt ananász
2 ek kókuszreszelék
2 dl rizs
5 dkg vaj
1 dl fehér bor
1 mokkás kanál fehér bors,
vegeta, őrölt gyömbér, só.
- 1 Csirkecomb kicsontozva, vagy szárny, vagy csirkemell, (vagy vegyesen) a húsokat lesózni, ízlés szerint.
- Jénai tálat , v. kisebb tepsit vajjal kikenni
- kb 2 dl rizst megmosni és a tálba szórni
- 1 evőkanál ételízesítőt (vegeta stb) rászórni
- 1 doboz darabolt ananász levét ráönteni
- a csirkehúst rárakni + 2 dl vizet ráönteni+ pici fehér bors + őrölt gyömbér
- 1 evőkanál kókuszreszelék (aki nem szereti, elhagyható)
- aprított ananászdarabokat rászórni
- 5 dkg vajat rádarabolni
- 1 dl főzőtejszínt ráönteni
- 1 dl fehér bort is ráönteni (elhagyható)
Alufóliával lefedve 60 percig sütni, és a vége felé 1 ek kókuszreszelékkel ismét megszórni , majd fólia nélkül pirítani .
A pulykamellet szeletekre vágod, kiklopfolod, bedörzsölöd sóval, borssal, fokhagymával és csipetnyi chilivel (de sima grillfűszer keverékkel is megoldható), és félreteszed. megfőzö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. 2. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát apróra vágjuk és egy lábasban kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ketchupot, kicsit pirítjuk, végül hozzáadjuk a darabolt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, ízlé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA csirkemellet besózzuk és lisztbe forgatjuk. Vaj és olaj keverékében elősütjük, félretesszük. A fennmaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pici piros...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű