25 dkg száraztészta (orsó, kagyló, penne stb.)
1 db csirkemell filé
1 db padlizsán
1 db vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
10 dkg mozarella sajt
1 ek szárnyas fűszerkeverék
só
olaj a tál kikenéséhez
A tésztát sós vízben kifőzöm, majd az olajjal kikent sütőtálba helyezem. Ráteszem a vékony szeletekre vágott csirkemellet, a karikára vágott padlizsánt, zöldpaprikát, paradicsomot, a szálkásra vágott vöröshagymát. A rétegek között szárnyas fűszerkeverékkel szórom meg a hozzávalókat. A tetejére teszem a vékony szeletekre vágott sajtot. Előmelegített sütőben, légkeverésen 170 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
Az egész csirkemelleket kettévágjuk, majd hosszában bevágjuk, kettéhajtjuk, kicsit klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletekre szórjuk a reszelt, vagy vékony szeletekre vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét sózom, borsozom és szárnyas(kacsa, liba) zsírjában elősütöm. A kisült zsírral meglocsolva, fűszernövényekkel meghintve, 200 fokon 20-25 perc alatt puhára sütöm. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk a sóval, beledobjuk a makarónit, és al dentére főzzük, majd leszűrjük. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis hasábokra vágjuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk. E...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűNem lesz kemény és keserű a máj, ha a sütés előtt, a megtisztítás után felcsíkozod és besózod, majd legalább 20 percen át a hűtőszekrényben állni hagyod. Igen, ez ellentmond annak...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű