menu

Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes kovászos uborka


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 10 db kovászolni való uborka
1 csokor kapor
2 gerezd fokhagyma
6-7 szem fekete bors
1 babérlevél
só ízlés szerint
pár csepp ecet
2 darab nyers, megpucolt krumpli, karikákra felszeletelve
annyi meleg víz, amennyi elfedi az uborkákat

alaposan megtisztított befőttesüveg

Elkészítés:


1.Az uborkákat jó alaposan megtisztítom, majd levágom a végeit.
2. 3-4 helyen hosszában bevágom az uborkákat, így belül is szépen átjárja majd a sós víz.
3. A befőttesüveg aljára teszem az összes alapanyagnak a felét, tehát a kaprot, fokhagymát, krumplit, fekete borsot, majd erre állítom az uborkákat.
4..Az uborkák tetejére jöhetnek a megmaradt alapanyagok.
5.Ízesítem sóval, majd felöntöm meleg vízzel, egészen addig, míg teljesen el nem lepi az alapanyagokat. Pár csepp ecetet öntök rá, majd egy kis tányért teszek a befőttesüveg tetejére és olyan helyre teszem, ahol éri a nap.
6. 1-2 nap alatt már készen is van. Leszűröm a levét, visszateszem az uborkákat az üvegbe és mehet a hűtőbe. Itt tovább érik még. 1-2 hét alatt el kell fogyasztani, mert romlandó.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet só, kapor, torma, és víz. Kitenni a napra és kovászolni a napon. Tökéletesen olyan mint kenyeres testvére.

 Gluténmentes kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Erdélyi savanyúság (muratura) Matyi Éva
Erdélyi savanyúság (muratura) Matyi Éva

Az uveg vagy hordo aljara tegyunk zellerlevelet, szorjunk egy par szem feketeborsot, friss kaprot. Aztan retegeljuk a zodlsegeket, majd megint zold levelek, bors, par cikk fokhag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lin
Zöldbab télire v.1
Zöldbab télire v.1

A babot alaposan megmossuk, végeit levágjuk (fel is darabolhatjuk). Sós vízben megfőzzük a babot, majd szűrőlapáttal befőttes üvegbe szedjük. A visszamaradt sós vizet enyhén ecet...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csalamádé télire
Csalamádé télire

• A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka, az igazi
Kovászos uborka, az igazi

Az uborkát több vízben mosd meg, kézzel vagy szivaccsal meg is dörzsölheted. Késsel csípj le mindkét végéből egy picit, majd hosszában vágj bele három-négy csíkot. Erre azért van s...

Elkészítési idő: 3-4 nap
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk