1 füstölt csülök, 30 dkg fehér bab, 1 szál füstölt kolbász, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, késhegynyi pirospaprika, só, petrezselyem
csipetkéhez: 10 deka liszt, 1 tojás, pici só
1. Előző este beáztatom a babot és a megtisztított csülköt.
2. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt és kb. másfél óráig főzöm.
3. Amikor félig puha mehet bele a bab, a zöldségek és a karikára vágott füstölt kolbász..
4. Puhára főzöm őket.
5. A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe.
6. A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest.
7. A csülköt kiszedem és falatnyi darabokra vágva visszateszem a levesbe.
8. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, majd tálalom.
9. Aki szereti tálaláskor tehet bele tejfölt is.
1. A vízben feltesszük főni a húst. Nem sózzuk meg. 2. Ha felforrt, a habját leszedjük, takaréklángra állítjuk, és nagyon lassú tűznél főzzük kb. 3 és ½ órát. 3. Ekkor tess...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát felaprítom, kevés olajon megpárolom. Ha üveges hozzáadom a felkockázott húst és fedő alatt párolom, míg levet ereszt és a hús félpuha. Hozzáadom a felkarikázott vagy kock...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: Könnyű1: A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk. 2: Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat. 2. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk. 3. A tejföllel vagy te...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű