menu

Családireceptkönyv.hu

Csülkös bableves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 füstölt csülök, 30 dkg fehér bab, 1 szál füstölt kolbász, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, késhegynyi pirospaprika, só, petrezselyem

csipetkéhez: 10 deka liszt, 1 tojás, pici só

Elkészítés:


1. Előző este beáztatom a babot és a megtisztított csülköt.

2. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a csülköt és kb. másfél óráig főzöm.

3. Amikor félig puha mehet bele a bab, a zöldségek és a karikára vágott füstölt kolbász..

4. Puhára főzöm őket.

5. A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe.

6. A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest.

7. A csülköt kiszedem és falatnyi darabokra vágva visszateszem a levesbe.

8. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, majd tálalom.

9. Aki szereti tálaláskor tehet bele tejfölt is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marha - Húsleves
Marha - Húsleves

1. A vízben feltesszük főni a húst. Nem sózzuk meg. 2. Ha felforrt, a habját leszedjük, takaréklángra állítjuk, és nagyon lassú tűznél főzzük kb. 3 és ½ órát. 3. Ekkor tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gulyásleves
Gulyásleves

A hagymát felaprítom, kevés olajon megpárolom. Ha üveges hozzáadom a felkockázott húst és fedő alatt párolom, míg levet ereszt és a hús félpuha. Hozzáadom a felkarikázott vagy kock...

Elkészítési idő: 1-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Bazsalikomos paradicsomleves
Bazsalikomos paradicsomleves

1: A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk. 2: Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

1. A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat. 2. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk. 3. A tejföllel vagy te...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk