1 kg liszt átszitálva,
1 cs élesztő, 50gr friss
1 krumpli ( megfőzve összetörve , és nem megsózva )
1 kis db. tejföl,
2 tojás
5,3 dl langyos víz (ebből 1 dl lehet a krumpli főzővize)
fél kávéskanál cukor,
2 teáskanál só,
A liszt közepén fészket készítek, belemorzsolom az élesztőt, pici cukrot teszek a tetejére, majd ráöntök 3 dl langyos vizet,.....felfuttatom.....hozzáadom a többi hozzávalót.
Nem kell megijedni nagyon lágy a tésztája, fakanállal, vagy dagasztógéppel lehet felverni. Akkor jó mikor 1-2 hólyag megjelenik a tésztán.
Amit ki akarunk sütni azt megkelesztjük szobahőmérsékleten, majd megformázzuk olajos kézzel.
a többit kiolajozott nylon zacskóba hűtőbe tesszük. 1 hétig tárolható, akkor sütöm amikor megkívánom. Akkor gombócokat szaggatok olajos kézzel, majd 15-20 perc múlva kisütöm tűzforró olajban.
Az epret megtisztítjuk, összetörjük (bot-mixert használtam). Összekeverjük a többi hozzávalóval, és a fagyasztóba tesszük. Fél óránkét átkeverjük. Amikor megfelelő állagú akkor f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csiperkék tönkjét kitörjük, a kalapok mindkét oldalát a vajon 4-4 perc alatt, közepes lángon elősütjük. Egy tűzálló tálba ültetjük a nyílásokkal felfelé. A tönköket apróra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsom...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: NehézA spárgát megfőzzük és lecsurgatjuk, majd vajjal kikent tűzálló tálban szétterítjük. A vajban aranysárgára pirítunk annyi morzsát, amennyit felvesz, megsózzuk, és egyenletesen elo...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű