60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db főtt burgonya
2 dl tejföl
2 dkg élesztő
2 kávéskanál cukorral
víz
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt majd a többi hozzávalót is. Kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, felülről és alulról is behajtjuk, és 20 percig kelni hagyjuk. Mindezt kétszer megismételjük.
Majd formázzuk és kisütjük.
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk. ◾️Ezután a többi hozzávalóval össze gyúrjuk. ◾️Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk majd feltekerjük, mi...
Elkészítési idő: 60 perc+pihenő Nehézség: Közepes1. A burgonyát sós vízben megfőzzük és puhára törjük. 2. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3. Összedolgozzuk és tejjel kellő lágyságúra puhítjuk. 4. Pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű