menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db főtt burgonya
2 dl tejföl
2 dkg élesztő
2 kávéskanál cukorral
víz

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, az áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt majd a többi hozzávalót is. Kidolgozzuk, majd kinyújtjuk, felülről és alulról is behajtjuk, és 20 percig kelni hagyjuk. Mindezt kétszer megismételjük.
Majd formázzuk és kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csavart kifli
Csavart kifli

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

◾️Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk. ◾️Ezután a többi hozzávalóval össze gyúrjuk. ◾️Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk majd feltekerjük, mi...

Elkészítési idő: 60 perc+pihenő
Nehézség: Közepes
share
Lángos - Krumplis lángos
Lángos - Krumplis lángos

1. A burgonyát sós vízben megfőzzük és puhára törjük. 2. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3. Összedolgozzuk és tejjel kellő lágyságúra puhítjuk. 4. Pihentetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk