50 dkg cukor
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
50 dkg búzaliszt
15 dkg méz
6 db tojás
1 csomag mézes-sütemény fűszerkeverék
2 teáskanál szódabikarbóna
2 maréknyi darált dió
Csorgassuk a mézet egy keverőtálba, adjunk hozzá az öt tojást és a cukrot. Tegyük langyos helyre, majd habverővel keverjük az egészet habosra.
Egy másik edénybe szórjuk a liszteket, keverjük bele a szódabikarbónát, a darált diót és a fűszerkeveréket.
Kis adagokban adjuk a fűszeres lisztet a tojásos keverékhez, majd borítsuk ki egy liszttel meghintett deszkára és gyúrjuk jól át. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, és különféle karácsonyi kiszúrókkal (szívecske, karácsonyfa, harang stb.) szaggassuk ki.
Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, tetejét felvert tojással kenjük meg, majd forró sütőben 180 fokon süssük 10 perc alatt pirosra.
Sütés előtt a figurákba nyomkodhatunk diódarabokat, színes cukorgyöngyöt is. Kihűlés után tegyük nagyobb befőttes üvegekbe, fémdobozba, vagy aggathatjuk a karácsonyfára is.
A lisztet a szódaporral elkeverjük, hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliát és a tojások sárgáját és tejjel, vagy tejföllel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk, kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk és elkészítjük a krémet. Tejbegrízt főzünk a tejből és a búzadarából. A vajat a porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat botmixerrel turmixoltam, majd hűtőszekrényben hűtöttem a krémet. Ízlés szerint más fűszerekkel is készíthető. 2 adag lesz belőle
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű