40 dkg liszt
20 dkg graham liszt
3 dkg élesztő
4 dl tej
4 ek tejföl
2 ek olvasztott vaj
2 ek burgonyapehely
1 púpozott tk só
1 tk cukor
10 virsl
iA tetejére:
1 tojás
1 ek vegyes mag keverék
A lisztet, a burgonyapelyhet és a sót egy tálba tettem. A langyos tejet összekevertem a cukorral, hozzáadtam az élesztőt és a tejfölt, majd a liszttel tésztát gyúrtam, a végén az olvasztott vajat is hozzáadtam. Letakart edényben, meleg helyen 40 percig kelesztettem.
10 egyenlő részre osztottam, téglalap alakúra nyújtottam. Mindegyikbe egy-egy virslit helyeztem. 10 helyen bevágtam a tésztába csavart virsliket, nem teljesen, csak úgy, hogy a tészta alsó része érintetlen maradjon. A tészta két végét kör alakban összehajlítom, összedolgozom. A bevágott részeket negyed csavarral egymás mellé kifordítom. A felvert tojással lekentem, megszórtam magokkal.
20 perc pihentetés után, előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 percet sütöttem.
Főzzük a tésztát sós, forrásban lévő vízben, majd szűrjük le. melegítsünk fel 4 teáskanál olívaolajat és adjuk a leszűrt tésztához, majd ezt követően adjuk hozzá a rukolát. Rázogas...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hosszúmetéltet gyengén sózott, bő, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük, és a zsírral elkeverjük. Közben a mákot megdaráljuk, és a porcukorral elkeverjük. A hosszúmetéltet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban elkeverem a liszttel a sót, majd hozzákeverem az élesztőt, hozzáadom a 4 dl vizet és szilikon lapát segítségével összeállítom a tésztát. Nem kell dagasztani, sem túl sim...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát feltesszük főni. A főzővizébe kevés ételízesítőt és oregánót teszünk. 2 evőkanál olívaolajon kiengedjük a fagyasztott tenger gyümölcseit. Mikor már serceg, felöntjük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű