menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó paffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg puha Margarin
20 dkg cukor
1 csomag vanillincukor
4 db tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
24 dkg darált dió
2 dl tej
6 evőkanál sárgabaracklekvár
24 teáskanál sárgabaracklekvár (muffinonként 1 kávéskanál)

Elkészítés:


1.Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint a cukorral, illetve a vanillincukorral.

2.Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk.

3.A lisztet dolgozzuk el jól a sütőporral és a darált dióval. Keverjünk hozzá hat evőkanál baracklekvárt, majd adagoljuk folyamatos keverés mellett a tojásos masszához a tejjel együtt.

4.A muffin tepsit béleljük ki papír kapszlival, és háromnegyedig töltsünk meg minden mélyedést.

5.Tegyünk mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Süssük előmelegített sütőben 180 °C-ra 20-25 percig.

6.A kakaót a cukorral elegyítsük össze , keverjük hozzá a puha vajat . Óvatosan melegítsük meg olvadásig .A mázat csorgassuk a muffinok tetejére. Díszíthetjük cukorkákkal Hagyjuk állni, amíg a csokoládé megköt, 24 db muffin lesz belőle.

Jó étvágyat hozzá .Nagyon finom

Zserbó paffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Almás-habos csemege
Almás-habos csemege

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
diós keksz tekercs   dina
diós keksz tekercs dina

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Almáspite linzertorta sütőben
Almáspite linzertorta sütőben

A lisztet a vajjal alaposan eldörzsöljük. Gyors mozdulatokkal összeaállítjuk a hozzávalókkal Zacskóba tesszük és hüttőben pihentetjük akár 1 órán át. A tésztát négy részre osztj...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zabpelyhes meggyes süti
Zabpelyhes meggyes süti

A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve íz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk