1 kg csirkemáj, szív nélkül
50 dkg liba- vagy kacsazsír
3 gerezd fokhagyma
kb. 2 teáskanál só
A májat megmossuk, megtisztítjuk (a közepéből az eres részt kivágjuk), és egy szűrőbe tesszük, hogy le tudjon csepegni a víz.
A zsírt egy nagy lábasban felforrósítjuk, óvatosan beleengedjük a lecsepegtetett májat, és 3-4 percig, fedő alatt, nagy lángon sütjük.
Levesszük a fedőt, és egy szűrőkanállal megfordítjuk a májakat. További 4-5 percig sütjük fedő nélkül.
Lehúzzuk a lábast a lángról, szűrőkanállal kiszedjük a májat abba az edénybe, amiben tálalni fogjuk.
A zsírba préseljük a fokhagymagerezdeket, visszatesszük a lángra. Állandó keverés mellett addig sütjük a zsírt (10-15 perc), amíg a májból kisült nedvesség elpárolog belőle, és csak a tiszta zsír marad vissza. Hozzáadunk kb. 2 teáskanál sót, elkeverjük, és a kiszedett májra szűrjük. Hűtőbe tesszük, pirospaprikával megszórva tálaljuk. (Csak akkor fedjük le a tálaló edényt, ha már teljesen kihűlt a zsíros máj.)
Ez a verzió nagyjából 35 perc alatt készül a tűzhelyen. A családnak napokig elég, de bulikajának sem rossz
A csirke pácolásához az olívaolajat, a sót, a borsot és a zaatar fűszerkeveréket összekeverjük. A húst megmossuk, ha vastagok a filék, műanyagzacskóba téve kiklopfoljuk. Egy műanya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNudel wie gewohnt abkochen. Gurke, Tomaten, Fleischwurst, Emmentaler und Paprika in kleine Würfel schneiden und auf die Nudeln geben. Frühlingszwiebel in feine Ringe schneiden und...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az öntethez csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, reszeljünk hozzá egy darabka friss gyömbért és a mézet is keverjük hozzá. 2. Ezután daraboljuk lehetőleg egyforma méret...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a gombát pedig nagyon vékony szeletekre vágjuk. Készítünk egy lecsós alapot és hozzáadjuk a gombát - Ezután történik a fűszerezés is: sózzuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű