3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál koriandermag
1 evőkanál fekete mustármag
1 teáskanál római köménymag
2 darab friss zöld chili paprika
2 darab piros chili paprika
1 darab vöröshagyma
2 evőkanál só
20 dkg cukor
4 evőkanál paradicsompüré
3 dl fehér borecet
8 darab zöldcitrom
Egy serpenyőbe öntsük az olajat, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a fűszermagokat. Hevítsük addig, míg a magok táncolni nem kezdenek. Keverjük bele a vékony szeletekre vágott chillit és a vöröshagymát, valamint a paradicsompürét, majd pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a félbevágott és felszeletelt zöldcitromot és a többi alapanyagot is. Állandó kevergetés mellett, kis lángon körülbelül 30 percig főzzük.
Ha elkészült, forrón töltsük tisztára mosott, kisméretű befőttes üvegekbe, majd azonnal zárjuk le, és fordítsuk fejre. Pár perc elteltével máris tehetjük az éléskamránkba, így tartósítószer nélkül készíthetjük el.
Az indiai konyha sokféle fűszerkrémet használ az ételek ízesítésére. Önmagában tömény, de ha sütés előtt bekenünk vele hal- vagy hússzeleteket, egy új ízvilágot tudhatunk magunkénak.
Megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és 2 evőkanál olajjal átkeverve hűlni hagyjuk; ez utóbbi megakadályozza az összetapadást. Mártást készítünk egy nagyobb tálban a majonézből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe. A bazsalikomleveleket helyezzük egymásra, majd szorosan tekerjük fel és szeleteljük fel. A balzsamecetet öntsük keverőtálba, adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket apró kockákra vágom, a salátát csíkokra. Sózom és félreteszem. A csirkemellet kockákra vágom, majd egy kis olajban alacsony lángon megsütöm. Fűszerezem sóval, borssa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű