Hozzávalók a lapokhoz:
1/2 kg liszt
200 g vaj
2 tojás
250 g tejföl
100 g porcukor
25 g friss élesztő
egy csipet só
citromhéj
Töltelékhez:
500 g barack lekvár
400 g őrölt dió
200 g cukor
Díszítés:
100 g tej csokoládé
egy evőkanálnyi tejszín
egy teáskanál vaj
Keverjük össze az élesztőt a cukorral, amíg krémes állagú nem lesz, majd adjuk hozzá a vajjal elkevert két tojást. Keverjük hozzá a tejfölt, a lisztet és a citrom lereszelt héját. Hagyjuk állni negyven percet, míg megkel, majd osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk ki a négy lapot, kb. fél centis vastagságúra, majd kenjük meg a krémmel.
Keverjük el a diót a vaníliás cukorral, majd osszuk három egyenlő részre. Ezzel szórjuk meg a lapokat, és rétegezzük egymásra őket. Rétegezéskor mindig kenjünk egy adag lekvárt is a lapok közé. Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. harminc percig süssük, majd kenjük meg a tetejét a mikrohullámú sütőben felolvasztott mázzal.
A sütőt előmelegítjük. A hozzávalókat egy tálban kanál segítségével összekeverjük, majd egy sütőpapíros tepsire adagoljuk. Ne tegyük egymáshoz túl közel őket, mert folyékony a té...
Elkészítési idő: 10+15 perc Nehézség: KönnyűÉrdemes a krémmel és a szederrel kezdeni, hogy amíg a tészta kiolvad, addig a krémek is kihűljenek. A vaníliás krémhez a tejet felforraljuk. Majd levesszük a tűzről. A tojást a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apró darabokra törjük ( 1 darabot 6-8 felé) és rummal meglocsoljuk. Hozzákeverjük a durvára vágott diót. A tejet, a cukrot, a lisztet és a kakaót állandó kevergetés mell...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű