• 50 dkg liszt
• 20 dkg zsír
• 10 dkg cukor
• 2 tojás sárgája
• 2 dkg élesztő (langyos tejbe keleszteni)
• csipet só
• annyi langyos tej, hogy könnyen nyújtható legyen
Diós krém:
• darált dió
• kristálycukor,
baracklekvár
• citrom
• méz
Csokimáz:
• Katica tortabevonó
Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és diós krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal. Kenőtollal kenjük a sütemény tetejére.
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Ezután osszuk négy részre a tésztát, sodorjunk belőle 4 vékony tésztacsíkot, majd fonjuk össze őket, ezután a kalácsot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A leveles tésztát kiolvasztjuk, 4 felé vágjuk, és nagyon vékonyra kinyújtva kisütjük egy tepsi hátlapján. 2. Amikor kisült, még melegen kicsit megnyomkodjuk, hogy laposabb l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfelverjük a tojásokat habosra -lassan belerakjuk a cukrot ,aztán az olajat -felváltva tejet és sütőporos lisztet -utoljára a kakaót -a turot jol összrtörjük villával...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű