10 db nagy méretű csiperkegomba
600 gr darált sertéscomb
1 fej hagyma
tejföl, sajt
3 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
1 db paradicsom (elhagyható)
olaj, só, bors
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/daralt_hussal_toltott_gombafejek__sutoben_sutve_recept#sthash.V0CwCk0Q.dpuf
A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.
Hozzáadjuk az fűszerpaprikát és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk). Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására. Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket.
A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk és reszelt sajtot reszelünk. Előmelegített sütőben rácsos tepsin aranybarnára sütjük.
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/daralt_hussal_toltott_gombafejek__sutoben_sutve_recept#sthash.V0CwCk0Q.dpuf
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg vékonyan a spárgát, és vágjuk 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. A margarinon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a feldarabolt spárgát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtéket alaposan megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, héjukat levágjuk. A gyümölcshúst nagyobb darabokra szeljük. Egy fazékban annyi vízzel öntjük fel, hogy épp elle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű