60 dkg csirkemellfilé
1 nagy, vagy két közepes alma
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál mustár (válasszuk a kedvenc mustárunkat, ha ez erősebb, akkor nyilván kevesebbet tegyünk az ételbe)
1 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint, kevés frissen őrölt feketebors, 1 teáskanál gyömbérpor
1 evőkanál méz (opcionális, ha esetleg nem elég édes az almánk, vagy túl erős a mustár, ezzel ellensúlyozhatjuk egy kicsit)
Előkészületek:
A csirkét tisztítsuk meg, vágjuk fel falatnyi darabokra. Az almát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, majd reszeljük le. Keverjük össze a citromlével, így nem barnul be. :)
Elkészítés:
Egy wokban, vagy magasabb falú serpenyőben kezdjük el melegíteni az olajat. Amikor már forró, dobjuk rá a csirkét, ezt fehéredésig pirítjuk. Amikor ez megtörtént, fűszerezzük, hozzáadjuk az almát, összezúzott fokhagymát és a mustárt, felöntjük kevés vízzel (alig lepje el a csirkét). Alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett 15 perc alatt készre főzzük. A köret mellé lehet akár rizs, akár tészta, lényeg, hogy legyen, mi magába szívja a szaftot. :) Jó étvágyat!
Bármilyen hússal elkészíthető, az eredeti recept például sertéscombbal van. Kísérletezzünk bátran! :)
A csirkemellet hosszanti irányban 1 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat lapjára fektetjük, a vastagabb végétől 0,5 cm-re kettévágjuk, és széthajtjuk. Így egy kb. 20 cm-es csíkot kapu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felcsíkozzuk. A joghurtot, a lisztet, a fokhagymát, tojást, a sót és borsot kikeverjük, beleforgatjuk a csirkemell csíkokat és 1 órára hűtőbe tesszük. Az olajat felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHúst apróra vágom,kisebb fej hagymát is,azt olajon lepárolom ,hozzá adom a húst,kevés vizet,fűszereket,ha megpuhult kukoricát,főzőtejszínt ízlés szerint,a kifőzött tésztával össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a csirkemájat és vágd ketté olyan darabokra, amik természetesen adják magukat a csirkemájból. Terítsd le a bacon csíkokat egy vágódeszkára vagy munkapultra, és helye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű