30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg krémsajt
1 tojássárgája
1 teáskanál só
1 tojásfehérje (a kenéshez)
köménymag, szezámmag – ízlés szerint a tetejére
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor megfelelő állagú, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd átkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal, vagy köménymaggal. Ezután éles késsel, vagy derelyevágóval ízlés szerinti méretű rudakra vágjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük.
A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a tejben elkevert élesztőt és tojást, és összegyúrjuk. Pihentetjük. Először liszt nélküli deszkán...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom az élesztős tejet, majd a tojást, margarint, főtt burgonyát és jól összegyúrom (ha nem elég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sajtot keverjük össze a liszttel, adjunk hozzá vajat és hideg kézzel, a lehető leggyorsabban morzsoljuk össze. Adjunk hozzá 1-2 kanál vizet, hogy összeálljon. Tegyük 1 ó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet kimérjük, a kelesztőtálba öntjük és mélyedést csinálunk a közepébe. A zsírt, a felfutott élesztőt hozzáadjuk, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes