20 dkg cukkini
20 dkg liszt (fele rizsliszt, fele kukoricaliszt, de lehet hagyományos fehér liszttel is)
15 dkg nyírfacukor (kiválható a hagyományos cukorral)
2 tojás (M vagy L méret)
1 dl olaj (a fotón látható sütinél kókuszzsírt használtunk)
15 dkg durvára vágott dió
10 dkg mazsola (aki nagyon mazsolásan szereti, az 20 dekányit is tehet bele)
1/2 csomag sütőpor
1 kiskanál fahéj
csipet só
A nagylukó reszelőn lereszelt reszelt cukkinihez hozzáadjuk a folyékony kellékeket és összekeverjük.
Egy másik tálban összeöntjük a szilárd halmazállapotú hozzávalókat és itt is törekszünk, hogy elérjük a teljes rendezetlenséget. Ezután vegyítjük a 2 tál tartalmát és jól homogenizáljuk az egészet. A teljes fenti művelet mindössze 10 percet vett igénybe.
A tésztát kikent kenyérformába öntjük és 175 °C-on 60 percig sütjük. Csak akkor szeletjük, hogy ha már kihűlt, különben széteshetnek a szeletek
Mi ugyanúgy készítjük, mint a fenti, sütőben sülő fasírtot, de van, aki inkább nem tesz bele vöröshagymát, és megnöveli a fokhagyma mennyiségét, hogy az esetleg kilógó hagymadarabk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét egyenesen levágjuk. 2. A száron lévő paprika-kalapot leszedegetjük és apróra összevágjuk. 3. A paprika belsejéből e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlmanudli. Az almát meghamozom, vajon kicsit megparolom, megszorom fahéjjal. A végén pirított morzsaba forgatom és leszorom porcukorral. Nagyon finom, különleges izvilag.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és beletesszük a porcukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, a rumot, sót, a citrom reszelt héját,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű