menu

Családireceptkönyv.hu

Graham keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kisebb tojás
70 g grahamliszt (Tesco-ban szoktam venni, saját márkás termék)
30 g zabpehelyliszt
30 g olvasztott kókuszolaj
csipetnyi szódabikarbóna
csipetnyi só
édesítő (nálam kb. 10 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)

Elkészítés:


A liszteket elkeverjük a sóval, szódabikarbónával. A kókuszolajat felolvasztjuk, hozzáadjuk az édesítőt, tojást, kézi habverővel összekeverjük, majd apránként belekeverjük a lisztes keveréket is, és összegyúrjuk. Én kb. 10 percet pihentettem (nem hűtőben). Kinyújtjuk, felszeleteljük, vagy sütiformával kiszúrjuk, “mintázzuk”. Én most egy zöldséghámozó “fogait” nyomkodtam bele : ) De villa is jó. 14 db lett, kb. 5×4 cm-esek. Előmelegített sütőben megsütjük. Gázsütőben 6-os fokozaton (ez szerintem 200 fok lehet) kb. 11-12 percig sütöttem. Ilyenkor még puhának tűnik, de pár perc és “kekszes” lesz : )

Graham keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrófánk (Szafi ch lisztes)
Túrófánk (Szafi ch lisztes)

A tojást az édesítővel jól felverjük, majd hozzáadjuk a túrót, sütőport, vaníliát és a lisztet. A tésztából kézzel formázunk 8 kis lapos pogácsát, amit kókuszolajban kisütünk. Cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás, diós,fahéjas torta
Almás, diós,fahéjas torta

Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...

Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darálós keksz
Darálós keksz

-a margarint + cukor kikavarjuk -egyenként belekeverjük a tojásokat + vanília -aztán a lisztet amibe belekeverjük a sütőport + citrom reszelt héját -ajánlatos előző este összek...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Attila
Churros - spanyol édesség
Churros - spanyol édesség

1. Egy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre. 2. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapu...

Elkészítési idő: 20 perc kb
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk