11 dkg zabpehely
11 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg puha vaj
2,5 dl natúr joghurt
2 tojás
5-6 evőkanál méz
3 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
A zabpelyhet zsiradék nélkül pirítsd át egy serpenyőben, majd daráld le. Ezzel az őrleménnyel keverd össze jó alaposan a lisztet, a kakaót, a sütőport, illetve adj hozzá egy csipet sót. A tojásokat keverd habosra a mézzel és a vajjal, majd adagold hozzá szép fokozatosan a joghurtot.
Egyesítsd a két mixet, és öntsd a tésztát egy kilisztezett, kivajazott tepsibe, hogy ne ragadjon le. Előmelegített sütőben 180 fokon, 20 perc alatt süsd készre. Ekkor érdemes hústűvel ellenőrizni a tészta közepét. Ha a tű tiszta marad, akkor jó a zabpelyhes sütemény.
A hozzávalókat összegyúrjuk, tetszőleges méretű golyókat formázunk, amiket kilapítunk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ebből 11 db, kb. 5 cm átmérőjű keksz lesz, 190 fokon kb. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap 1dl kókusztejbe teszünk 15g vaníliás proteint és 2 ek chia magot. Éjszakára a hűtőszekrényben hagyjuk. Másnap összeállítjuk: A pohár aljába teszünk 45 g zabpelyhet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dió ¾ részét finomra, a többit durvára daráljuk, és összekeverjük. A tojások fehérjébe beleborítjuk a porcukrot, és a vaníliás cukrot, és gőz felett kemény habbá verjük. Felét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól összedolgozzuk a kakaós „tésztát”. A töltelékhez valókat habosra kikeverjük. Ezután egy darab Folpackot vágunk le, kiterítjük az asztalra. A tésztát nyújtófával kb. 1 cm va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű