0 dkg zabpehelyliszt (gluténmentes liszttel, vagy Dia-Wellness szénhidrát-csökkentett liszttel helyettesíthető/
125 g light sajt
20 dkg zsírszegény túró
8 dkg light vaj /vagy 5 dkg kókuszolaj/
1 tk. só
Kenéshez:
1 db tojássárgája
köménymag, sajt, szezámmag, ízlés szerint... (én pici füstöltsajttal)
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk (kb. 1cm vastagságúra) és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt szépen megpirítjuk.
Én pici "stampós" pohárral szaggattam!Így gusztább!
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A gomba belsejét távolítsd el, valamint szedd ki a sötét kis lemezkéit is egy kanállal, ezután kenegesd meg a gombafejeket olíva olajjal. Alufól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyharuh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű