burgonya igény szerint(min 1/2 kg)
víz
só vagy vegeta
babérlevél
majoranna
Habarás :
liszt
a végén 1/2-1 doboz tejföl, ki milyen tejfölösen
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet és kb. egy evőkanálnyi majorannát Amikor majdnem puha a burgonya, elkészítjük a habarást.
Egy doboz tejfölbe csomómentesre keverünk 2 ek lisztet belekeverjük a főzelékbe és hagyjuk besűrűsödni.
Elkészítés Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzelékhez a vajat olvasszuk össze 1 ek olajjal. Borítsuk rá a hagymát, finoman sózzuk majd pároljuk 4-5 percig. Reszeljük rá a fokhagymát, szórjuk meg a curryvel majd forgassuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűrépákat hámozzuk meg, majd sréhen vágjuk 3-4 mm vastag karikákra. Az újhagyma zöldes részéből egy bő maroknyit vágjuk kisebb karikákra. Mehet bele a fehér részéből is. A vajon k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A zöldséget és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű