menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás trappista


Írta:

Elk. idő: kb. 1 óra
Adag: 6-8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 csésze napraforgómag, 1/2 csésze kesudió, 1/2 csésze héjazott mandula, 1 csésze zabpehely, 1 teáskanál kurkuma, 1 teáskanál pirospaprika, 1/2 teáskanál őrölt mustármag, 1 teáskanál Himalája só, 1 pici lilahagyma reszelve, 3 nagy cikk fokhagyma reszelve, 1 ek darált szezámmag, 1/4 csésze inaktív sörélesztő pehely, 1 csésze nyers zabtej, 1/2 citrom leve, sűrítéshez: 1 csésze desztillált víz
1 púpozott evőkanál agar-agar pehely

Elkészítés:


A hozzávalókat zabtejben min. 2 órán keresztül áztatni, utána robotgéppel összedolgozni, majd botmixerrel finomra mixelni, majd beleönteni egy nagyobb tálba. A sűrítéshez az agar-agart vízzel lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett teljes olvadásig felforralni, majd beleönteni a magos masszába és jól összekeverni. Lehet úgy is, hogy két-háromfelé tölteni és így többféle ízesítést adni neki, a fűszerezéssel egyedivé lehet ezt az ételt is formálni.

Kiolajozott formában egy egész éjjel a hűtőben pihentetni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet más magokkal is kombinálni, lehet az egészet csak napraforgóból készíteni, így az egész "sajt" alig 2-300 Ft-ból kijön.Ügyesen kell megválasztani a csészék nagyságát, ez az adag eléggé bőséges. A zabtej helyett is lehet más növényi tejet (pl: szója vagy mandula) használni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Petra
Cukkini fasírt
Cukkini fasírt

1. A cukkinit megmossuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, megsózzuk, 10-15 percre félretesszük, majd kinyomkodjuk a levét. 2. Egy tálban összkevejük a cukkinit a tojással, a zúzott f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiol pogácsa
Karfiol pogácsa

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és egy edénybe tesszük. Robotgéppel pépesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a rizstejfölt é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Feta saganaki
Feta saganaki

A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy kis jénai vagy kerámia tepsibe/sütőtálba öntünk 1 evőkanál olívaolajat. A paradicsomot karikákra vágjuk. A fetasajtot 4 egyenlő téglalapra vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Szerzetes tál
Szerzetes tál

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk