Tészta:
Leveles tészta
Töltelék:
4 tojás sárgája
3 evk liszt
1 doboz (3dl) natúr joghurt
1 evk mustár
20dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
100 ml tejszín
só
bors
A tésztát (mindegy hogy házi vagy bolti fagyasztott) kinyújtom, 3-4 mm vékonyra, majd 2 cm csíkokra vágom, henger alakra tekerem, tojással lekenem, és 150 fokos sütőben aranybarnára sütöm.
A tojásokat, a lisztel és a joghurttal és a tejszínnel puding sűrűségűre főzöm, majd hozzáadom a reszelt sajtot a mustárt és a fűszereket, majd ha kihűlt a vajjal habosra keverem.
A rolókba töltöm habzsák vagy kanál segítségével, a két végét reszelt sajtba mártom és tálalom.
Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások fehérjét habbá verjük, majd hűtőbe rakjuk felhasználásig! A 3 tojássárgát habosra keverjük a nagyon puha margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a sütőporos lisztet, és kb. 25 x 30 cm-es tepsiben aranybarnára sütjük. A meggyes krémh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkrémhez a hozzávalkókat kikeverjük és felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Közben kevertegjük. 25 dkg margarint habosra keverek 8 evőkanál porcukorral, majd a felfőzött krémhez kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű