Tészta:
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
11 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Krém:
7 tojásfehérje
7-10 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
5-6 dl tej
Hab:
4 dl Hulala habtejszín
reszelt csokoládé
A tésztához a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd dolgozzuk hozzá a sütőporos-kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt, 30 × 33 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. A krémhez a pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsük a pudingot, és jó sűrítsük be. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd még forrón keverjük össze a habbal, kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe 10-15 percre közepes hőfokon. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a felvert tejszínt simítsuk a tetejére, és szórjuk meg reszelt csokival.
Elkészítés: ♥A tésztához először összekeverem a szódabikarbónát és az ecetet, kikeverem a puha margarin felét, a mézet és a cukrot, majd hozzáadom az ecetes szódabikarbónát, simá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krém valamennyi hozzávalóját, a kókuszolaj kivételével közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb.30X20 cm) kinyújtjuk. Villával megszúrkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük. Addig a krémet elkészítjük. A 8 dl tejből, cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk először a száraz anyagokat, majd hozzá a nedves anyagokat. Két részre vesszük, kinyújtjuk, tepsibe helyezzük az egyik lapot, majd a töltelékkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű