25 dkg cukor, 6 tojás, vaníliás cukor, 5
dkg reszelt csokoládé, 2 kiskanál finomra õrölt kávé, 1 cs sütõpor,
4 ek liszt; a krémhez: 15 dkg porcukor, 4 tojás, vaníliás cukor, 2 dl
tej, 2 ek feketekávé, 5 dkg reszelt fõzõcsokoládé, 20 dkg vaj
A tésztához a cukrot a tojássárgájával és fél csomag vaníliás cu
-
korral habosra kavarunk, majd a reszelt csokoládét, az õrölt ká
-
vét, a sütõport, a lisztet és 6 habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk.
Vajazott, lisztezett formában közepes tûznél sütjük, amikor ki
-
hûlt, 2 lapra vágjuk. A krémhez a porcukrot 3 tojássárgájával, 1
egész tojással, a vaníliás cukorral és 2 dl tejjel állandó keverés
mellett sûrûre fõzzük. Idõközben hozzáadunk 2 evõkanál erõs fe
-
ketekávét és 5 dkg reszelt fõzõcsokoládét. Amikor kihûlt, a krém
-
hez keverünk 20 dkg vajat. Ezzel a krémmel töltjük meg a kettévá
-
gott lapot, és kívülrõl is bevonjuk vele.
A tojások sárgáját a cukorral simára elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a mogyorót, a zsemlemorzsát és a tojások felvert habját. Ezután kikent sütőformába (tepsibe) helyezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVerjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelenn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet pici sóval felforraljuk, lassan beleszórjuk a darát, állandó keveréssel 10-15 perc alatt megfőzzük, majd belekeverjük a mandulát, a cukrot, és a margarint. Időnként megke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz