10 dkg étcsokoládé ( de fehér és tejcsokiból is készíthető, így más-más színű pasztát kapunk), 2 ek. méz, 3 kk. keményítő.
A csokit vízgőz felett felolvasztom. Közben a mézet felmelegítem, és hozzákeverem a keményítőt csomómentesen. Ehhez adom hozzá a z olvasztott csokit és jól összedolgozom. Majd sütőpapírra csurgatom, és hagyom hűlni, dermedni, addig amikor már kézzel tudom gyúrni, nyújtani. Ekkor addig nyújtom, gyúrom, míg a csoki zsírtartalma el nem tűnik. Sokáig tart, de megéri. Én mindig papír kéztörlővel szedem le a kezemről és a zsírpapírról is. Mikor már jól összeáll, akkor folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. Hagyjuk pihenni. Nagyon kemény lesz, de könnyen formázhatóra gyúrható, hisz a kéz melegtől felpuhul.
Gyönyörű virágokat, egyéb torta dekoráció készülhet belőle. Ha fehér csokit használunk, akkor színezhető is.
És még torták burkolására is használható. Ugyan úgy kell bánni vele mint a marcipánnal, fondanttal. És mindig keményítőn gyúrom, nyújtom ezeket, nem porcukron, mert az is lágyítja a burkoló anyagokat. De a keményítővel is vigyázni kell, mert ha sokat teszünk alá, repedni, törni fog az anyag.
Az almát robotgéppel pépesítsük. Az egyik tésztalapot terítsük ki és kenjük meg az almás péppel, majd tegyük rá a másik tésztalapot. A tésztát vágjuk csíkokra, majd verjük fel a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kicsit felfőzzük. A leveles tésztát kinyújtjuk a szendvicssütő méretére, ráhalmozzuk az alma tölteléket. Befe...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A tejet elvegyítjük a tojásokkal. A vajat és a cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a tojásos tejet, a vaníliakivonatot, majd az átszitált lisztet, a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral a vendégváró sós sütiknek. A friss leveles tésztát hajtogasd ki a csomagolásból, vágd fel kb. 2 centi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű