menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött korongok


Írta:

Elk. idő: 60perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
1,5 dl tej
2 evőkanál só ( szerintem ez sok , én kevesebbet tettem)
20 dkg margarin

Töltelék:

1 doboz kukorica
15 dkg sonka
1 tömlős sajt
4 evőkanál tejföl

Teteje:

1 tojás sárga
1 evőkanál tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:


Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk.Tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzá a sonka, kukorica.Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot, majd a másik korongot rátesszük, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Tetejét megkenjük tojás sárga és a tejföl keverékével.Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erzsébet
Ropogós, omlós, sajtos csiga
Ropogós, omlós, sajtos csiga

A hozzávalókat összegyúrjuk amíg az edény falától és a kezünktől is elválik. 4 gombócra osztjuk és pihentetjük. Közben elkészítjük a krémhez valókat. 15 dkg margarint vagy vajat fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Délvidéki sajtos sós tekercs
Délvidéki sajtos sós tekercs

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tímea
Vajdasági sós csiga
Vajdasági sós csiga

1. Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, belekeverjük a sót, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék tejet. 3. Összegyúrjuk eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a tejben elkevert élesztőt és tojást, és összegyúrjuk. Pihentetjük. Először liszt nélküli deszkán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk