a piskótához:
4 tojás
6 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál víz
1 evőkanál rumaroma
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
2,5 dl tej
1 vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
4 tojás sárgája
25 dkg sótlan vaj
5 dkg porcukor
vaníliaaroma
A tetejére:
4 tojásfehérje
10 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
A díszítéshez:
5 dkg csokoládéreszelék
A tojások fehérjéhez keverjük a cukrot és kemény habot verünk belőle. Óvatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját is, majd a vizet, a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a rumaromát is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A pudingport, az 5 dkg cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a szokásos módon megfőzzük. Mikor levesszük a tűzhelyről hozzákeverjük a tojások sárgáját. Gyorsan mozdulatokkal belekeverjük, majd hagyjuk hűlni. A vajat és a porcukrot egy tálba tesszük és krémesre keverjük, lassanként hozzáadjuk a kihűtött pudingot és óvatosan belekeverjük, ízlés szerint adunk hozzá vaníliaaromát is. A krémet elkenjük a kihűtött piskótán, majd hűtőbe tesszük. A tojások fehérjéhez adjuk a cukrot, majd a citromlét és kemény habot verünk belőle, eloszlatjuk a krémen és megszórjuk a csokoládéreszelékkel. Hűtőbe tesszük 1-2 órára és szeletelhetjük is.
A piskótát, sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben sütjük Sütőpapírral együtt feltekerjük,amint megsült. Közben elkészítjük a krémet: A pudingot hagyományos módon megfőzzük a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a joghurttal jól összekeverjük, hogy krémes állagú legyen. Beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Egy tepsit bélelj ki papírral és tégy b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát, ha fagyasztott, szobahőmérsékleten felengedjük, lisztezett gyúrólapon kettő, egyenként 21x42 centis lapra nyújtjuk. Két tepsit Ramával enyhén kikenjük, de ez nem is felt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű