150 g dió (darált)
150 g kekszmorzsa
50 g cukor
200 g aszalt sárgabarack
100 g tortabevonó
10 dkg sárgabaracklekvár
10 ml rum (ízlés szerint)
A barackot beáztatjuk egy kevés rumba.
Majd a lekvárral együtt összeturmixoljuk.
Összekeverjük a dióval, cukorral és a háztartási keksszel.
Ha a massza állaga formázhatóan kemény, akkor kis golyókat csinálunk belőlük.
A csokit felolvasztjuk gőz felett, majd belemártjuk a golyókat, és megvárjuk míg kihűl.
1. A sütőport és a lisztet összekeverjük, a sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojást és a porcukrot összekeverjük egy másik tálban, majd hozzáönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta tésztájához langyosra melegítjük a 0,5 dl tejet, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesz- tőt. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű