Piskóta tortaalap
1/2 kg túró
4 dl tejszín
1 csomag zselatinpor
csipet só
A túrót áttörjük, a tejszínt felverem, belekeverem a tört túrót, csipetnyi sót hozzáadjuk. A zselatint 1 dl vízzel felteszem forrni, ahogy le van írva a zacskóra. Ha kihűlt, hozzáadom. Ízlés szerint, tehetünk bele gyümölcsös joghurtot.
Nem kell bele cukor, mert eleve cukrozott a tejszín. Kis citromhéjat is lehet bele rakni.
A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz ostya felhelyezéséhez 1 db lapzselatint hideg vízbe áztatunk. Amikor elázott kinyomkodjuk a vizet belőle és egy edényben elkezdjük átmelegíteni. Kavargassuk. Gyorsan oldódik te...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgoztam, majd két folpackréteg között kinyújtottam. Óvatosan belesimítottam a mini piteformákba, a nyújtófát a tetején végiggörgetve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes