Hozzávalók: 45 dkg finomliszt 20 dkg BL 80 kenyérliszt 3 dkg élesztö 5 dkg kacsazsír, vagy éppen vaj 3 dkg cukor 1,5 dkg só 1,5 dkg árpa, vagy rozsmalátaliszt (elhagyható) 3-4 dl tej (ez liszt minöségfüggö)
Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
A hozzávalókból rugalmas, a kenyértésztánál talán kicsit lágyabb tésztát dagasztottam, hagytam 1 órát kelni. 12 db-ra osztottam, ami kb. 95-100 grammos tésztácskák lettek, ezeket gömbölyítettem, majd letakarva hagytam 10-15 percet pihenni. Enyhén lisztes felületeten háromszög vagy ovális alakúra kell elnyújtani, amit az alábbi videóban egy másik kifli formázásánál mutatok Nektek, ettöl egy kicsivel hosszúkásabbra kell nyújtani, hogy több tekerés legyen a kiflin: Sütöpapírral bélelt tepsire raktam a kifliket és egy nagy nylonnal letakarva hagytam újra kb. 1 órát kelni, figyelni kell, mert ha melegebb a lakás, hamarabb kell a tészta. A sütöt közben elömelegítettem 220 fokra, a kifliket alaposan befújtam vízzel és 13-15 perc alatt készre sütöttem öket. Nagyon szép, és finom kifliket kaptam, amit szívböl ajánlok megsütésre!
Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap
https://www.facebook.com/groups/280135839123738/posts/1344338856036759/?__cft__[0]=AZUSarpRPgu8E1p2hZ8IPy_52uFAg6spXoI5O2c8vo3_06IDu1jTdIpEw8BJCKjs4sXqgA2ftB1NphOXdPc4kCRDRGJgvdd5o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDas Mehl mit dem Backpulver und dem Salz mischen. Magerquark, verquirlte Eier und Röstzwiebeln dazugeben. Alles zu einem Teig verkneten. (Der Teig ist etwas trocken, das Brot schön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret hosszában bevágjuk, kb. 1,5 cm-es csíkokban, úgy hogy nem vágjuk át. Minden oldalát meg kenjük vajjal és fokhagyma krémmel. Fel szeleteljük a hozzá valókat. A résekbe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű