15 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió
kb. 12 dkg sárgabaracklekvár
15-20 dkg étcsokoládé
A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
A csoki háromnegyedét megolvasztjuk, hozzáadjuk a maradék csokit, és addig kevergetjük, amíg felolvad.
A golyókat megmártjuk a csokiban, kicsit lecsepegtetjük, sütőpapírra rakjuk, és megszórjuk darált dióval.
Ha nem akarjuk csokiba forgatni, akkor lehet porcukorba vagy kakaóba is.
A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorós, omlós tésztához: Keverjünk össze minden hozzávalót. Nyújtsuk ki a tésztát, 2 réteg sütőpapír között. Tegyük hűtőbe 2 órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNyolc-tíz kiflit félcentis karikákra vágok, leforrázom fél liter vaníliás, cukros tejjel. Négy tojássárgáját kikeverek négy evőkanál cukorral, a fehérjét felverem, a kettőt összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű