A tésztához:
1 bögre liszt
1 bögre darált cukros mák
1 sütőpor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
Krémhez:
0,7 l tej
3 tojás sárgája
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
0,5 l Meggle cukrászhab (habtejszín)
Almakrémhez:
4-5 nagyobb alma
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 adag tésztát készítünk. A tojásokat jól kikeverjük, hozzáadjuk a cukros mákot, majd az olajat és a tejet egybe kimérjük és a sütőporos liszttel felváltva a mákos tojáshoz adjuk.
A tésztából adagonként 3-3 lapot sütünk.
A krémhez a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, ha túl sűrű adhatunk hozzá a tejből egy kicsit. A többi tejet feltesszük a tűzre, ha forrni kezd belecsurgatjuk a tojásos keveréket. Felfőzzük, mint a pudingot (jó sűrű lesz)
Ha kihűlt a felvert habtejszínnel összekeverjük. Az almakrémhez az almákat meghámozzuk és mint az almás pitéhez megpároljuk. Ha minden hozzávaló kihűlt akkor az alábbi sorrendben krémezzük a tésztákat: krém-alma-krém-alma-krém. A maradék krémmel körben és a tetejét is megkenjük a tortának. Almakompóttal és mákkal díszítjük.
Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. A lényeg, hogy a vaj jéghid...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrtam és 3 nagyobb 2 közepes és egy kicsi golyót formázva beraktam 20 percre a hűtőbe. A 2 ek lisztet, 2 ek cukrot és a tejet csomómentesre keverem és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A piskótatésztához az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük. 2. Tortaformában készre sütjük. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű