1 tojás sárgája
1 tk mustár
fél dl olaj (ha van, akkor felesben ét és oliva)
só, bors
1-1 csipet oregánó, bazsalikom, petrezselyem
2 kicsike gerezd fokhagyma
fél citrom (kis) facsart leve
1 jég/ vagy fejessaláta
20 dkg csirkemell
pirított kenyérkocka
3-4 tk parmezán
A tojássárgáját kikeverjük a mustárral, majd bele az olaj és a fűszerek. Ezután jöhet hozzá a tejszín/ vagy tej.
A csirkemellet sózom, borsozom, majd serpenyőben aranybarnára sütöm. Közben a kenyeret felkockázom, pici olajon megsütöm (vagy simán sütőben is lehet).
Egy edénybe mehet 1 sor feldarabolt saláta, aztán a husi, kenyér, öntetet, parmezán, és ezt ismétlem amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A héjában puhára főtt krumplit még melegen meghámozom, egy nagy tálba felkarikázom. (A nagyobb darabokat félbevágom.) Elkészítem a páclét az ecetből, olajból, sóból és borsból. Bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Ha megfőtt, húzd le a héját, és karikázd fel. A hagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra. Egy tálba tedd bele a majonézt, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHa friss spenótból készítjük, akkor a megtisztított, alaposan lecsepegtetett kissé összetépkedett spenótot kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. Ha kihűlt, nyomkodjuk ki a levét és bot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgarépát meghámozzuk, és lereszeljük. Az ananászt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Az almát szintén meghámozzuk, és felkockázzuk. 1. A szőlőszemeket félbevágjuk....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű