A tésztához:
250 g búzaliszt
150 g burgonya (főtt, áttört)
7.5 dkg vaj
5 dkg tepertő (darált)
2 db tojássárgája + 1 a tetejére
2 tk só
25 g friss élesztő
4 g őrölt bors (fele fekete-fele fehér bors, ha van)
4 g sütőpor
0.5 dl víz
5 g kristálycukor
A hajtogatáshoz:
5 dkg tepertő (durvára vágott)
Elkészítés
1 A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
2 A hajtogatásra szánt, durvára vágott tepertőn kívül az összes alapanyagot összemérjük egy edénybe.
3 Ezután simára gyúrjuk, és fóliával lefedve kb 50 percig hagyjuk kelni.
4 Kinyújtjuk, majd fogjuk a hajtogatáshoz félretett tepertőt, és késsel vágjuk apró darabokra és szórjuk rá a tésztára, majd finoman a tenyerünkkel belenyomkodjuk.
5 Ezután megemeljük a tészta egyik felét, és ráhajtjuk a másik felére, hogy a tepertő belülre kerüljön.
6 Kicsit rányújtunk a tésztára, keresztirányba bevagdossuk a tetejét, majd kiszaggatjuk a pogikat.
7 A sütőlemezre rakva tojással vékonyan lekenjük a pogácsákat, és 200 C-on kb 20 perc alatt készre sütjük (légkeverés nélkül).
A lisztet szitáld át, majd morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Rakd hozzá a reszelt sajtot, és add hozzá a villával felvert tojást. Gyorsan, pár perc alatt gyúrd ö...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat összegyúrom, egy éjszakára hűtőbe teszem, (mélyhűtőben tartható), Kinyújtás után reszelt sajttal megszórom, előmelegített sütőben megsütöm. Lehet a tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rozmaring leveleit leszedjük a szárról és finomra aprítjuk. A hozzávalók közül egy tálba mérjük a lisztet, sót, olívaolajat, rozmaringot, napraforgómagot. Egy külön tálba mérjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű