6 keménytojás, 60 dkg vegyes zöldség, 2 szem burgonya, 4 ecetes uborka, 1 alma, 2,5 dl majonéz.
Fűszeres öntethez: 1 csokor petrezselyem, 1 pohár tejföl, 1 pohár joghurt, 2 csokor metélőhagyma, 2 gerezd fokhagyma.
A tálaláshoz: salátalevél.
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, s ha kihűlt, meghámozzuk és kockákra vágjuk.
A feldarabolt zöldségeket sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A hámozott almát, az ecetes uborkákat kockára vágjuk, összekeverjük, majd sóval, borssal, citromlével, mustárral ízesítjük, és hozzávegyítjük a majonézt.
Az öntethez a petrezselymet és a metélőhagymát felaprítjuk, a tejfölt, a joghurtot krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a szétnyomott fokhagymával ízesítjük, s hozzáadjuk a fűszernövényeket.
A tálaláshoz a salátát leveleire bontjuk. A főtt tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk, ráfektetjük a salátalevelekre, ráhalmozzuk a majonézes salátát, és meglocsoljuk az öntettel.
A csirkehúst felkockázzuk és a zöldségeket is megtisztítjuk, majd kevés sós vízben puhára főzzük. Mikor megfőttek, a zöldségeket is apróra vágjuk és a hússal együtt egy tálba tessz...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Melegen hámozd meg és szeleteld fel. Az uborkát gyaluld le. A krumplit és az uborkát keverd össze. A hagymát aprítsd fel, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is főzd meg a tojásokat. Ehhez forrástól számítva takaréklángon, fedő alatt 8 percig főzd őket. Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű