Hozzávalók:
Parajhoz:
30-40 dkg spenót levél vagy mirelit spenót
1 fej fokhagyma
tej
2 ek liszt
1 dl olaj
Gombóchoz:
50 dkg darált hús
pirospaprika
só
csipet bors
1 fej apróra vágott fokhagyma
1 egész tojás
olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A spenótot feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük.
Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, majd az összevágott fokhagymát is hozzáadjuk. Hozzáadjuk a mixelt spenóthoz, felöntjük kevés tejjel, sózzuk ízlés szerint és összeforraljuk. (Mindenki maga dönti el, hogy milyen sűrűre szeretné készíteni.)
A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle. Forró olajban kisütjük.
Az elkészült spenóttal tálaljuk.
mosás. darabolás. főzés .
Elkészítési idő: 10 Nehézség: Könnyű- Találtam olyan franciasaláta mixet, amiben pont ezek voltak. - Kevés vajat felolvasztunk egy lábasban, hogy kicsit elkezdjen forrni. - Megforgatjuk benne a zöldségeket. - Maj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA fagyasztott,sóskát ki kell olvasztani. 1/2 ek. zsíron átmelegítjük, míg forrni kezd. Félrehúzzuk a tűzről, rászórjuk a lisztet és jól elkeverjük. Majd megszórjuk a cukorral é...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűElkészítés A kelkáposztát szedd leveleire, mosd meg, és vágd nagyobb kockákra a leveleket. Tedd egy lábosba. Hámozd meg a krumplit, vágd kockákra és add a kelkáposztához. Az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű