menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas zsemlegombóccal recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
0,5 kg hús (disznó, csirke, vad, marha)
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál ecet

egész bors
babérlevél
koriander
cukor
olaj
liszt
1-2 evőkanál mustár
2-3 evőkanál tejföl
répa
Zsemlegombóchoz:
1 db zsemle
tojás
liszt
csipet só
víz

Elkészítés:


Elkészítése:

A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és egy csipet sóval feltesszük főni. Kóstolgatással még ízesíthetjük.

A répát eközben lereszeljük, elkészítjük a zsemlegombócot. A zsemlét darabokra vágjuk, mikróban megpirítjuk. Sűrű nokedli tésztát készítünk és ebbe forgatjuk a zsemledarabokat. Kicsit állni hagyjuk, majd forró vízbe szaggatjuk kanál segítségével és 10-15 percig főzzük.

Miután a hús megpuhult kiszedjük egy tányérra és elkészítjük a vadas levét. Egy kevés cukrot megpirítunk, az olajat felforrósítjuk és egy evőkanál liszttel összekeverjük, hozzáadunk egy kis vizet. Ezután a lisztes keveréket a cukorhoz adjuk, jól összekeverjük, ezután merünk rá a hús levéből annyit, amennyi mártást szeretnénk a húshoz. A mártáshoz adunk még 1-2 evőkanál mustárt és 2-3 evőkanál tejfölt. Ezután visszatesszük a húst a mártásba, hozzáadjuk a lereszelt répát még egyet rottyantunk rajta, és kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsgolyókat készített, majd reszelt zöldségeket tett
Húsgolyókat készített, majd reszelt zöldségeket tett

Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát és a kurkumát, majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. A burgonyát tisztítsu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Retro töltött káposzta (vegán)
Retro töltött káposzta (vegán)

Egy tálban morzsoljuk szét a tofut (szejtánt, gabonakolbászt aprítsuk fel), adjuk hozzá a rizst, a vöröshagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A káposzta levele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töki pompos
Töki pompos

A krumplit puhára főzzük és villával szétnyomkodjuk. Az élesztőt a langyos tejjel és kicsi cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzákeverjük a sót, a krumplit, az olajat, a kefirt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Fokhagymás húsgolyók, tejszínes sajtmártással
Fokhagymás húsgolyók, tejszínes sajtmártással

A gombát tisztítás után apróra vágom. Megdinsztelem a hagymával, a fokhagymával és beleteszem a fűszereket. Ha egy kicsit kihűlt, összekeverem a darált hússal és a tojással. Közben...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk