1 kínai kel zöld levélvégei 14 kcal 2 ch
1 db kisebb uborka 10 kcal
5 dkg füstölt sajt 170 kcal 1g ch
15 db zöld olajbogyó 60 kcal 2 g ch
reszelt parmezán 30 kcal
petrezselyem
fél citrom leve
4 db édesítő tabletta
fél dl víz
só
A kínai kelről a sötétebb zöld levélvégeket letépkedjük falatnyi méretűre. (a kínai kel ezen része használható leginkább salátaként, a keményebb részeit káposztasalátának szoktam elkészíteni.)
Az uborkát meghámozzuk és ráreszeljük a salátára, majd a füstölt sajtot is.
Az olajbogyókat kettévágjuk és rászórjuk a salátára, majd a finomra vágott petrezselymet és a parmezánt is.
Az édesítővel (sztíviával), a citromlével, sóval és a pici vízzel öntetet készítünk, amivel meglocsoljuk az eddigi keveréket. Tészta mellé szuper.
Elkészítése: A szép, egészséges, nagy, paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, tepsibe rakjuk, és sütőben megsütjük. Többször meg kell fordítani a tepsibe, ha a bőre kissé megég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a bulgurt, közben feldaraboljuk a paradicsomokat, kettévágjuk a mozzarella golyókat, felaprítjuk a bazsalikomot. 15 perc után összekeverjük a bulgurt, ráöntjük az olívao...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először is gumikesztyűt húzunk, mert a zeller – lévén gyors barnulásra hajlamos zöldség – pillanatok alatt megfesti a bőrünket, és még citromlével is nehezen eltávolítható a nyo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször szeleteld fel a hagymát, kb. 3-5 mm-es szeletekre. Egy kávéskanál só és 1-2 dl víz keverékébe áztasd be 5-10 percre, ez elveszi a csípősségét, és kellemesen édes lesz. A p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű