menu

Családireceptkönyv.hu

Répafasírt


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg sárgarépa (70 kcal, 16g ch)
10 dkg trappista sajt (370 kcal, 1,6g ch)
5 dkg zabpehely (190 kcal, 32g ch)
2 tojás (140 kcal, 3,2g ch)
só, bors, pirospaprika
olaj a sütéshez (kb 3 evőkanál, 300 kcal)

Elkészítés:


A sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig beszívja azt. Egy tepsi alját bekenjük olajjal. A masszából kis golyókat formálunk, a felesleges nedvességet közben kinyomjuk belőle. Az ellapított golyókat a tepsibe sorjázzuk, olajsprével megspricceljük a tetejét és betoljuk a sütőbe. Nekem úgy 20 perc alatt pirosra sültek.

Trükkök, tippek, praktikák:


18 db lett ebből a mennyiségből. Ami tehát darabonként 59 kcal-t és 3 g szénhidrátot tartalmaz. (A sütéshez használt olajat is beleszámítva!)

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás trappista
Fokhagymás trappista

A hozzávalókat zabtejben min. 2 órán keresztül áztatni, utána robotgéppel összedolgozni, majd botmixerrel finomra mixelni, majd beleönteni egy nagyobb tálba. A sűrítéshez az agar-a...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gombával töltött cukkini
Gombával töltött cukkini

A cukkinit meghámozzuk,és a belsejét kikanalazzuk.Sót,vegetát,fokhagymaport szórunk rá és kicsit állni hagyjuk.Lecsót készítünk,mikor kész 1 doboz konzerv gombát teszünk hozzá és m...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt paradicsom
Aszalt paradicsom

Felhasználása: Én meleg spenótsalátát készítettem, erre került belőle. De belesüthetitek kenyérbe, vagy egész egyszerűen sajtok mellé elfogyaszthatjátok. Hozzávalók: 3 m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sütőben sült fokhagyma
Sütőben sült fokhagyma

A fokhagymák külső pergament héját szedjük le, a gyökeréről a földes részt is távolítsuk el. Vágjuk keresztben ketté, majd a vágásfelületére daráljunk borsot és hintsük meg sóval....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add border_color Új recept favorite Kedvenc receptek person Belépés favorite Belépés favorite ASZF thumb_up Facebook oldalunk