25 dkg liszt
egy deci víz
egy tojás (elhagyható)
egy teáskanál só
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszában, egyszer keresztben. Így már lehet szeletelni. Forró vízben 6-7 perc alatt al dentére főzzük.
Egyáltalán nem fűrészporízű, persze kicsit más, de nagyon finom, megéri a munkát!
Négy adag tészta tápértéke:
25 dkg tönkölybúzaliszt - 865 kcal - 160g - ch
1 tojás - 66 kcal - 1g ch
1 deci víz
só
Egy adag 223kcal és 40g ch.
1. A vajat/margarint habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojásokkal, a sóval és a reszelt citromhéjjal, beledolgozzuk a túrót, majd több részletben hozzászitáljuk a lisztet, é...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA krumplit megfőzzük és krumplinyomót áttörjük. Az élesztőt a cukorral tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót és a hideg, áttört krumplit. Sima tésztát dagasztunk. 1 ó...
Elkészítési idő: 2 h kb Nehézség: KözepesA burgonyát apróra vágjük, majd annyi vízzel hogy épp ellepje megfőzzük, ha felfő hozzátesszük a sót is. Ha megfőtt, leszűrjük, majd krumplinyomóval jól áttörjük, fokozatosan hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes