menu

Családireceptkönyv.hu

Citromkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 cm-es fémformához, kb. 15 szelethez
20 dkg liszt
10 gr sütőpor
fél tk.só
15 dkg cukor
3 tojás
100 gr görög joghurt
30 ml citromlé
10 dkg olvasztott vaj
2 citrom reszelt héja

a sziruphoz

0,5 dl citromlé
4 dkg cukor

a mázhoz

3 dkg porcukor
25 ml citromlé

Elkészítés:


A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Az első három hozzávalót tálba szitáljuk.
A második négy hozzávalót kézi mixerrel pár percig verjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat.
A száraz és a nedves hozzávalókat simára keverjük, közben hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat is.
Sütőpapírral bélelt 20cm-es fém dobozformába öntjük és a sütő középső rácsán kb. 50 percig - tűpróbázva – sütjük.
A lezárt, nyitott ajtajú sütőben még 15 percig pihentetjük, majd a formában, rácson hűtjük tovább fél órát. Ezután a formából kiborítjuk, megszurkáljuk egy fogpiszkálóval, és a cukorból és citromléből főzött, kissé beforralt sziruppal meglocsoljuk.
A mázhoz a porcukrot és a citromlével elkeverjük és bevonjuk vele a süti tetejét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezzel a sütivel kapcsolatban egyetlen egy dolog nem ér: nem szabad kalóriatakarékosságból lespórolni a tetejéről a szirupot és a mázat. Ezek a szirupos sütik pont attól lesznek tökéletesek, hogy meglocsoljuk őket a végén, enélkül sem az állaga, sem az íze nem lesz az igazi.

Citromkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós - Fagyi szelet
Diós - Fagyi szelet

1. A tészta hozzávalóiból az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd apránként a vizet. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Erika
Lúdláb torta
Lúdláb torta

A tésztához 5 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Narancsos amaránt golyók
Narancsos amaránt golyók

Az alapanyagokat egy keverőtálban alaposan összedolgozzuk. (Egy kevés amarantot félreteszünk a beszóráshoz!) A hűtőben pihentetjük minimum 30 percig. Vizes kézzel golyókat formáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk